Molymet Belgium investeert 42 miljoen euro voor 30 extra jobs
Het Gentse MOLYMET BELGIUM – Europees leider in de productie van molybdeen voor de metaal- en staalindustrie kondigt aan dat het dit jaar nog start met de bouw van een nieuwe fabrieksafdeling voor de productie van hoog zuiver molybdeenoxide. Een duidelijk bewijs dat het bedrijf uit de Gentse kanaalzone de toekomst positief tegemoet ziet en blijft geloven in de site. In de nieuwe afdeling die medio 2019 zal opstarten – zullen zo'n 30 extra mensen aan de slag kunnen.
Met deze investering van 42 miljoen euro zal Molymet Belgium de activiteiten uitbreiden naar producten met een hogere toegevoegde waarde voor hoogtechnologische toepassingen in de chemie en elektronica. Zuiver molybdeenoxide wordt onder meer gebruikt in basisplaten voor halfgeleiders, voor ovenelektrodes en voor katalysatoren die de zwavel uit diesel verwijderen.
Het proces werd intern ontwikkeld, maar is gebaseerd op een bestaand proces van moedermaatschappij Molymet Belgium in Chili. De Chileense technologie werd ondermeer nog verder aangepast aan de lokale regelgeving, hierbij gebruik makend van de meest geavanceerde bestaande technieken. Bovendien werd de nieuwe afdeling ontworpen met veel aandacht voor energiezuinigheid, om op die manier de CO2-voetafdruk bij de laagste ter wereld te brengen.
Voor Godfried Van Schuylenbergh, Algemeen Directeur van Molymet Belgium, was dit een logische stap: De ingebruikname van onze nieuwe roostoven in 2011 vormde het orgelpunt van een moderniseringsgolf die in 2003 was gestart. Ook toen was er al ruime aandacht voor ecologie. Deze uitbreiding betekent opnieuw een serieuze stap vooruit voor ons en zal ons een nog betere concurrentiepositie geven op de internationale markt. De nieuwe afdeling is bovendien goed voor zo'n 30 extra jobs en vanaf volgend jaar gaan we dan ook actief op zoek naar technische profielen om die jobs in te vullen.
De opstart van de nieuwe afdeling is gepland voor midden 2019 en zal de bestaande activiteiten van Molymet Belgium nog verder verankeren.
27 juli 2017